top of page
MB_21557.jpg

In 2009 zaten wij in een houten guesthouse ergens in Argentinië te mijmeren over hoe geweldig het zou zijn om zo je boterham te verdienen. Het heeft 10 jaar en vele avonturen geduurd, maar in 2019 is het ons dan eindelijk gelukt. Helemaal gelukkig in de Corrèze. Niet meer voor de klas of op kantoor, maar kneuteren met de geiten, wandelen, dorpjes bezoeken en gasten ontvangen. Wat hebben we geboft! Het begon allemaal met onze eerste wereldreis in 2000. We genoten elke dag enorm en beseften ons dat het eigenlijk heel gemakkelijk was, gewoon doen. We zijn hierna nog een paar keer op wereldreis geweest, hebben een tijdje op een Caribisch eiland gewoond, op campings gewerkt, een jaar in ons busje door Portugal gezworven en bijna een huis in Spanje gekocht.
In 2018 tipte een kennis van mijn ouders ons. In Beaulieu-sur-Dordogne wilden 4 Nederlandse dames met pijn in hun hart van hun paradijsje af. Met heel veel liefde hadden ze de eeuwenoude boerderij opgeknapt. Met als gevolg dat wij in een instapklaar karakteristiek juweeltje konden trekken. En dat was het begin van Les Cavaleries Chambres d'hôtes.
We zitten nu in ons zesde jaar alweer en hebben geen spijt van deze  ommezwaai na 30 jaar stads leven afgewisseld met reizen. Wat we vooral mooi vinden aan deze regio is het feit dat alle dorpjes nog zijn zoals honderden jaren geleden. Elk dorpje heeft zijn eigen wandelroutes uitgezet en ze zijn allemaal prachtig! De weilanden, vol met fotogenieke Limousin koeien, zijn grillig en afgezet met oude houten paaltjes of hebben een natuurlijke afscheiding. De kleinschaligheid van het boeren leven is uitzonderlijk. We zijn eens bij een boer in zijn stal geweest. Hij liet vol trots zijn 2 koeien zien!  
We genieten er ook van als onze gasten genieten. Op welke manier dan ook. Sommigen willen wandelen, andere willen de mooiste dorpjes bezichtigen of genieten van de lekkere restaurantjes en brocantes en heilige plaatsen bezoeken, of gewoon lekker in de tuin zitten. Sinds kort hebben we een serre van oude materialen gemaakt, zodat in elk jaargetijde het fijn is buiten.
Omdat we zo enthousiast over de omgeving zijn, hebben we voor de wandelliefhebber een arrangement gemaakt. Dit kan al in hele kleine groepjes. Maar op eigen houtje kan natuurlijk ook. 
Wil je meer informatie over de omgeving of onze appartementen, stuur dan een mailtje naar lescavaleries@hotmail.com en we geven je zo snel mogelijk antwoord. 
Appen of bellen kan natuurlijk ook 0031-6-12393120
Tot snel hopelijk.
Groetjes John en Maja


     

MB_31862.jpg
MB_30450.jpg
MB_31694.jpg
bottom of page