top of page
Zoeken
  • johnbouwe

Une vie simple


Une vie simple,

dat is wat ik vaak aan onze gasten vertel, nadat ze vragen of wij hiernaast nog ander werk hebben. Sinds we hier wonen is er het één en ander verandert in ons leven. We gaan niet meer op vakantie, we kopen geen nieuwe kleding meer, we doen elkaars haar en nieuwe spullen vinden we op brocantes. Zolang we kunnen genieten van eten en drinken met vrienden, familie en andere gasten en heel af en toe naar een concert kunnen, vinden wij dat we nog steeds enorme bofkonten zijn. Maja gaat om de dag wandelen met haar geitjes, zodat ze wat gevarieerd voedsel krijgen, vergezeld door de kippen en katten. We genieten vooral van onze vrijheid en de mooie omgeving. Ook verheugen wij ons na de rustige wintermaanden alweer op het nieuwe seizoen. We zijn dan ook heel blij dat familie, vrienden en andere gasten blijven terugkomen. Sommigen al voor de 6e keer!


Ook zijn er nieuwe interesses bijgekomen. Zo is Maja ineens op facebook een pagina Wildlife in de Dordogne gaan volgen. Ze vraagt me om de haverklap welke vogel er nu weer in onze tuin zit. Ze wil nog ooit een nachtcamera om vossen, dassen en civetkatten te spotten. Als ze opstaat loopt ze direct naar het raam om de hertjes te zien die bijna dagelijks door de wei van de buurman lopen. En vorige maand toen er ‘s nachts wilde zwijnen onze tuin omgewoeld hadden, gaf ze geen kik.

We wandelen hier meer dan we ooit gedaan hebben. In de Dordogne-vallei zijn talloze routes uitgezet, waarvan we er al bijna 70 van gemaakt hebben. Nog steeds zijn we onder de indruk van de schoonheid van de streek en blijven nieuwe pareltjes ontdekken.


We hebben laatst een Nederlands stel leren kennen wat zowat bij ons om de hoek woont. De man vertelde ons dat er nergens in Frankrijk een mooiere streek is om te fietsen. Wel wat uitdagend met de heuvels en soms pittige klimmen. Dit jaar komt Tour de France dan ook weer door onze streek en de Tour de France Femmes heeft zelfs op 25 juli een start in Collonges-la-Rouge, een pittoresk dorpje dicht bij ons. Misschien ga ik kijken, maar of ik zelf ooit op de fiets kruip, dat is nog een heel groot vraagteken :)
82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hallelujah

Comments


bottom of page