Toen de aartsbisschop van Bourges het dorpje aan de rivier in de 9e eeuw na Christus voor het eerst zag, was hij zo onder de indruk van de schoonheid dat hij het Bellus Locus noemde en er een abdij stichtte. Deze abdij werd al snel belangrijk en zo ontstond er een welvarend plaatsje: Beaulieu-sur-Dordogne

 

Klik hier voor alle bezienswaardigheden in

Beaulieu-sur-Dordogne.

​​​​​​​​Omgeving

Of je nu van markten, kastelen, grotten, historische stadjes of de natuur houdt, alles is mogelijk in de regio. Zelf aktief bezig zijn te paard, te voet, op de fiets of genieten van de omgeving vanaf een bootje, alles kan. We kunnen je ter plekke adviseren, vooraf wat suggesties geven of je laat het over je heen komen, het is per slot van rekening vakantie.

Klik hier voor alle bezienswaardigheden in de Correze

Maar ook de departementen Dordogne en Lot zijn een steenworp van Beaulieu gelegen. Op de website van Tripadvisor vind je veel aktiviteiten om te doen in de omgeving.

Nonards:

Maar ook Nonards zelf, is een bezoekje waard. Dit kleine dorpje kent een rijke historie. Op de website van de mairie vind je veel van de historie terug. Klik hier voor alle bezienswaardigheden in Nonards.

Enkele dorpjes in de omgeving die een bezoekje waard zijn:

 

Curemonte

Collonges la Rouge

Tauriac

Carennac

Autoire

Turenne

Martel

Loubressac

 

Bereikbaar binnen een uur:
Rocamadour

Brive-la-Gaillarde

Tulle

Saint-Céré

Een greep uit de vele dingen om te

doen in de nabije omgeving:

Grot van Merveilles

Gouffre de Padirac

Kanovaren

Paardrijden

Golf

Kasteel van Castelnau-Bretenoux

Kasteel van Montal

Watervallen van Murel