top of page
Zoeken
  • johnbouwe

Bofkonten op de beste plek van Europa!
We wisten dat de Corrèze een mooie regio was, maar dat we qua locatie zo met onze kont in de boter zouden vallen, daar hadden we in het begin geen idee van.

Het zijn niet alleen de landschappen die deze streek zo bijzonder maken, maar ook de centrale ligging ten opzichte van zes “mooiste dorpjes van Frankrijk”. Bijvoorbeeld Collonges-la-Rouge, een sprookjesachtig dorp dat volledig in rode zandsteen is opgetrokken en s’avonds onvergetelijke beelden oplevert. Eén van de bekendste plekken in onze omgeving is de heilige stad Rocamadour, gebouwd tegen een steile rotswand. De kapel van de zwarte Madonna is het eindpunt van veel pelgrims. De klok der wonderen dateert maar liefst uit de 9e eeuw en gaat uit zichzelf luiden zodra er een wonder gebeurt. Dat moet je toch zien! Of zelf de grote trap beklimmen naar het heiligdom die de pelgrims vroeger uiteraard op hun knieën beklommen. Na de kruisweg word je bovendien beloond met een geweldig uitzicht over de kloof.

Dit is nog niet alles, we hebben ook nog Gouffre de Padirac! Zelfs de grootste sceptici “ik heb niks met grotten” geven na afloop toe, als ze uit het ondergrondse bootje stappen, dat het toch wel een hele bijzondere grot is.


Het is gelukkig geen geheim. Dit jaar is de Dordognevallei uitgekozen tot één van de beste Europese bestemmingen, hoe mooi is dat!


De stemmers noemen vooral het fascinerende culturele erfgoed en de prachtig bewaard gebleven natuurlijke omgeving. Wat wij bijvoorbeeld ook zo mooi vinden, is dat elk dorpje in oude staat bewaard is gebleven, dat er nog keuterboeren zijn en dat de weilanden vol staan met de trots van de Limousin……de fotogenieke bruine koe! Zodra je voorbij Brive-la-Gaillarde de snelweg verlaat rijd je alleen nog maar over mooie weggetjes. We houden ervan om zomaar ergens in te rijden, want het is altijd mooi en we worden elke keer nog verrast.


Als kers op de taart is de Dordognevallei wereldberoemd om zijn gastronomie. In ons kleine dorpje Beaulieu-sur-Dordogne zitten bijvoorbeeld al enkele goede restaurantjes. Ook zijn er wat eenvoudiger restaurantjes waar het dankzij hun plek midden in het dorp onder de platanen ook bijzonder goed toeven is.


Dus wat houdt je tegen? Wij zullen alvast wat wandel, fiets, autoroutes of restaurants voor je uit gaan zoeken.

Tot snel, groetjes John en Maja
383 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Hallelujah

1 Comment


Saskia Cornel
Saskia Cornel
Apr 09, 2021

Heel herkenbaar!!!

Like
bottom of page